CICLO DE PRESENTACIONES DE LIBROS:

Los tres primeros jueves de junio de 2011, a las 19:00 horas, os proponemos un ciclo de tres presentaciones de libros en los que algunos de nosotros hemos participado. Todas las presentaciones se realizarán en el bar-librería ROXANNE (C/ Martínez de la Rosa, 27. Gràcia, Barcelona. Metro L5 Diagonal / L3 Fontana).

· Jueves 2 de junio de 2011, a las 19:00 horas

Joan Peiró i Belis y la cooperativa Cristalerías de Mataró: crsis económica, cooperativismo y revolución (1925-1939), a cargo de Miguel Garau, autor del libro.

El militante anarcosindicalista Joan Peiró i Belis destacó por su defensa del papel revolucionario de las cooperativas de producción y su práctica cotidiana en este sentido. Las cooperativas fueron un medio ideal para dotar de formación cultural y autonomía laboral a los trabajadores y para acometer con éxito sus aspiraciones revolucionarias.

· Jueves 9 de junio de 2011, a las 19:00 horas

Nuestro pan. La huelga del 70 en Granada, a cargo de Kike Tudela, autor del libro.

A finales de la dictadura franquista, una huelga autónoma de trabajadores de la construcción sacudió la aparente tranquilidad de la ciudad de Granada y señaló un camino de rebelión, dignidad y autonomía, el mismo que muchos otros trabajadores en todo el Estado transitaron en aquellos turbulentos años.

· Jueves 16 de junio de 2011, a las 19:00 horas

Barrios a la conquista de la ciudad: resistencias y proyectos alternativos del movimiento vecinal en el tardofranquismo y la transición, a cargo de Anna Sánchez e Ivan Bordetas, coatures con Xavier Domènech y Ricard Martínez del libro Construïnt la ciutat democràtica. El moviment veïnal durant el tardofranquisme i la transició.

Las luchas emprendidas por los vecinos para dignificar sus barrios bajo el franquismo configuraron un amplio movimiento social que no sólo colaboró en el desgaste de la dictadura sino que también avanzó hacia propuestas de modelos alternativos de ciudad.

—————————————————————————————————————————————————

XERRADA-DEBAT “LA VAGA GENERAL EN LA HISTÒRIA DE CATALUNYA I L’ESTAT ESPANYOL”

Praxis torna a l’atac després d’un temps de descans en què hem estat pensant en noves històries per compartir amb totes vosaltres. Us convidem a la propera xerrada, que té com objectiu abordar l’anàlisi de la vaga general en la història de Catalunya i l’Estat espanyol. Parlarem sobre el concepte de vaga general, els debats en el si del moviment obrer des de finals del segle XIX i les vages generals del nostre país. Un  recorregut per la història sobre com la classe treballadora ha utilitzat aquest mecanisme per aconseguir i defensar els seus drets.

Us esperem aquest dijous, 18 de novembre de 2010, a les 20h, a la Universitat Lliure la Rimaia (Ronda Sant Pau, 12)!!!

—————————————————————————————————————————————————

ACTE 18 DE JUNY: Per la fi de la impunitat del franquisme

ACTE PÚBLIC

Acte públic d’homenatge a les persones represaliades pel franquisme i en defensa de la ruptura amb la dictadura

Divendres 18 de juny de 2010 a les 19.30h al passeig del Born (Barcelona)

Intervindran:

  • Josep Fontana, historiador i catedràtic emèrit (IUHJVV-UPF)
  • Josep Maria Pi Janeras, ex-pres polític del franquisme i víctima de la tortura
  • Diego Paredes Manot, germà de ‘Txiki’, un dels últims afusellats del franquisme
  • Begoña Casado, de l’Associació Memòria contra la Tortura
  • Ermengol Gassiot, arqueòleg que ha participat en l’exhumació de diverses                                                                         foses d’assassinats pel feixisme

>> Acompanyament musical de La Portàtil FM

>> Més info i recollida d’adhesions col·lectives i individuals: http://fiimpunitatfranquisme.wordpress.com

>> Convoquen:
Alerta Solidària, Associació Memòria Contra la Tortura, Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica de Catalunya – ARMHC, Fòrum per la Memòria del País Valencià, Fundació Andreu Nin, Solidaritat Antirrepressiva de Terrassa, Associació Els Verds Esquerra Ecologista, CAJEI, Casals de Joves de Catalunya,CGT-Catalunya, CJC/Joves Comunistes del Poble Català, Corrent Roig, COS, CUP, En Lluita, Endavant-OSAN, Espai Jove de la Intersindical-CSC, Intersindical-CSC, JEN-PSM (Joves d’Esquerra Nacionalista-PSM de Mallorca), JERC, Lluita Internacionalista , Maulets, Moviment de Defensa de la Terra (MDT), Revolta Global-Esquerra Anticapitalista, Revolta Global-Esquerra Anticapitalista de Mallorca, STEI-i (Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament-Intersindical de les Illes Balears), Estrat Jove (Col.lectiu d’estudiants d’arqueologia), Observatori de la Vida Quotidiana (OVQ), Praxis, Associació de Joves Investigadors en Història i Ciències Socials, Esplais Catalans-Esplac, Acció Autònoma (Terrassa), ARA 9barris, Assemblea de Joves del Camp de Morvedre (AJCM), Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca del Penedès, Associació Cultural La Fornal (Vilafranca del Penedès), Ateneu Republicà de Gràcia, CSA La Maranya (Lleida), Casal Can Capablanca (Sabadell), Casal Popular Voltor Negre (Palma). Centre Social “Terra” (Benimaclet), Col·lectiu de Resistència Antifeixista, Dolça Lluita, Col.lectiu Antipatriarcal de la UAB, Dones Llibertàries, Independentistes de la Safor, KaosEnLaRed, Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney (Terrassa), La Barraqueta (Ateneu independentista de Gràcia), Llibertat.cat, Seminari d’economía crítica Taifa, Suport Ponent – web d’informació de Ponent, Trobada Alternativa de Nou Barris, Universitat Comunista dels Països Catalans